Riktigt roligt att ett 40-tal av våra hyresgäster och leverantörer hade möjlighet att komma på vår traditionella jullunch som vi arrangera varje år i  juletid.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Pepparkaksrutor med juligfrosting

200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl gräddfil
1 påse pepparkakskryddor 15 g
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl 360 g

Glasyr
200 g philadelphiaost
75 g smör rumsvarmt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl frysta lingon eller mald kanel till garnering

Sätt ugnen på 175
Rör smör socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
Blanda pepparkakskryddor, bikarbonat och vetemjöl och  blanda ner det i smeten.

Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda på andra falsen nerifrån  ca 30 min.
Glasyr: Rör under tiden samman glasyren. Bred den sedan över kalla kakan.
Ställ i kylskåp. Skär i rutor och strö över frysta otinade lingon eller pudra över lite kanel vid servering.